som amishfolk i ett horhus

Japp, lite så känner jag mig just nu, helt vilsen och vet varken ut eller in. I alla år (tjaa dom många senaste iallafal) har min bekvämaste standardoutfit bestått av ett par skitiga, slitna ridbyxor ihop med ett par lika slitna ridskor som säkerligen önskar att jag hade slängt dom i soporna för minst ett år sen. Detta varvas såklart med ett par superbekväma, moderiktiga stålhätteskor när vädret vägrar samarbeta. Gärna med dubbla raggsockor på vintern...
 
And here's my point...!
Jag har äntligen börjat prioritera mig själv lite, vilket inte direkt handlar om att jag har blivit en fashionista, utan snarare att jag besöker både en fantastisk läkare och sjukgymnast på regelbunden basis. Nackdelen med detta är att jag har fått det redovisat för mig, svart på vitt, att mina muskler är jättetrasiga (väldigt likvärdiga med min stalloutfit) från låren upp till typ tjaa..huvudet...Nack/ryggskadorna beror såklart på den 10poängs praktvurpan från hästryggen då Piraat skjutsade av mig i all världens fart och såg till att jag landade rakt på huvudet. En krossad disk, två mosade kotor, lite nervskador och en hel del förstörda muskler senare, kan jag väl knappast påstå att dom senaste tre åren har varit helt smärtfria. Höftmusklerna däremot, dom lever sitt eget liv och lyckas gå sönder typ "bara sådär". Överansträngning, inflammationer, blödningar och det faktum att jag väntade lite mer än ett år innan jag ens informerade min läkare om att jag knappt kan gå vissa dagar, kan kanske vara några bidragande orsaker till skadorna men det försöker jag förtränga, såklart.
 
Vi har nu tvingats utesluta allt vad smärtstillande heter eftersom kroppen envisas med att halvkräkas, svimmas och få enorma blåmärken av dom blodförtunnande biverkningarna så istället för härlig smärtlindring 24/7 ska vi istället försöka träna bort det istället! Hujedamig som vissa efterblivna brukar säga. På fredag börjar allvaret och jag som ärligt talat aldrig ens har satt en lilltå i ett gym, ska uppenbarligen börja gymma. Alltså inte fjortisgymma där jag spenderar en timme med att ta egobilder på mig själv i gymspegeln tillsammans med min aldrig använda vattenflaska, utan gymgymma så svetten rinner mellan tuttarna och jag förhoppningsvis lyckas rehabiltera min slaktade kropp. Så ja, nu på fredag ska jag ha mitt första riktiga pass med sjukgymnasten, övningar ska visas och ett träningsupplägg ska diskuteras, och den stora frågan i det här fallet är, vad fan ska jag ha på mig? 
 
Alla träningsfjortisar har ju sju olika outfits för varje träningspass och lika många löjligt dyra skor. Och vad har jag? Två par mjukisbrallor och ett par fem år gamla skateskor där man kan beskåda naturen genom sulan. Jag vägrar spendera en hel stallhyra på ett par träningsskor och tights/byxor går väl att hitta billigt nånstans i någon fräsig färg? Alla tips, förslag mottages tacksamt för jag kan, med handen på hjärtat, inte ett skit.    

Kommentarer
Postat av: Celie

Med tanke på att jag aldrig någonsin tränar något annat än till häst (längre, för tillfället, bör börja igen), så känner jag tydligt att jag måste lufta min givande erfarenheter och åsikter.
Eftersom jag är ett svettmonster som blir genomäcklig redan efter uppvärmningen är dagens tips funktionsmaterial där blöta fläckar inte syns i praktisk svettkamouflagefärg (läs: svart, som allt annat jag äger). På detta vis slipper man gå omkring med lökringar under armarna och kan bortsett från de blöta fläckarna på gymmaskinerna dölja sitt vidriga tillstånd för omvärlden. Om man nu bryr sig om sådant.

Svar: Massa tack för din input! Jag får slå på fyndradarn och hoppas på det bästa (:
Agata Johansson

2013-09-17 @ 15:04:50
URL: http://celiegunnarsson.wordpress.com
Postat av: Celie

PS. Köpte mina skor på rea för 200 spänn. Fulaste världen har skådat och omöjliga att matcha till något, men lika bra som något annat för 10000X priset. DS.

2013-09-17 @ 15:05:46
URL: http://celiegunnarsson.wordpress.com
Postat av: Zandra

Man kan göra riktiga fynd, Intersport brukar ha rea. Annars har väl Gekås billiga träningskläder. =)

Svar: Tack! Ska kika i stan :) Tänkte ta mig en titt i sportbutikerna i Ullared, GeKås litar jag inte på :)
Agata Johansson

2013-09-18 @ 12:02:15
URL: http://zandrasundin.se
Postat av: Monika

Ja Sportbutiken i ullared brukar ha fina kläder/skor till lämpliga priser :)

2013-09-18 @ 18:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0