bubbelbyxor och kusens crib

Kuseflytten är nu officiellt avklarad och jag känner en sån groteskt stor lättnad. Ungefär som när man har hållt inne en big ass skit och äntligen får släppa den fri efter att ha hållt sig så länge att tarmfloran är helt förstörd. Typ.
Jag ska aldrig mer klaga på att jag har alldeles för lite hästprylar. Nej, inte efter att ha släpat 150kg häst/ryttargarderob mellan två stall, tvingats använda våld för att ens få in allt i bilen och dessutom insett att jag har tillräckligt med schabrak för att försörja en hel ridskola. Ändå har jag fortfarande lite grejer kvar i det gamla stallet som ska hämtas...
Vid det här laget har vi dock hunnit installera oss rätt bra och till min stora lycka så fick vi även ett alldeles eget enormt skåp att stoppa alla prylar i. Något som jag inte hade en minsta tanke på att fråga när jag var och kikade på stallplatsen. Mon Amie är lika nöjd hon med!
- Hon har fått en supergullig hagsambo i ponnyformat. Dessutom anländer hennes andra hagsambo i eftermiddag.
- Hagen består av ca 10% lera precis vid ingången, dom resterande 90% är gräs(!). Visst, inga frodiga betesmarker but still, torr jävla mark!
Boxen är stor, mysig och där finns även två enorma fönster på mänsklig höjd så fröken M kan ha stenkoll på precis allt som händer utanför.
- Servicen är superb. In/utsläpp, fodringar, täckesbyten ingår och när jag frågade hur många höpåsar jag ska packa fick jag till svar att "Sånt fixar vi, det ska ju va roligt att ha häst!" Åh dessa härliga människor...
- Mockningen (sjukt intressant avföringsinfo) tar helt plötsligt 10-15 min till skillnad från tidigare 45 min tack vare den långa utevistelsen och det faktum att Mon Amie slipper alla 35 understimulerade, stressade boxgrannar som sysselsätter sig genom att hugga i galler och sparka i boxväggarna.
- Två ynka kilometer till stranden. Enough said.
- Privat ridhus 20x40m med fint underlag och dessutom musikmöjligheter. Fyjävlar vad jag har saknat att skritta fram till Dannys målbrottsstämma, seriöst.
 
Innan avfärd :)
 
Glädjeexplosion
 
 
På bilden syns ridhuset till vänster, en liten bit av hagarna, sonens speedwaybana/framtida ridbana och såklart havet längst bort :)
 
Mon Amie i nya stallet :)
Självklart tvingas jag spendera alla ljusa timmar på jobbet så vi har inte lyckats komma iväg på någon ordentlig upptäcktsfärd men igår krängde vi på oss en reflexoutfit de luxe och gav oss ut på en mörkerrunda till fots.
Kan tilläggas att jag har världens coolaste 4-åring och jag var den som hoppade till av rädsla ett tiotal gånger. Gräs, ankor och vatten är läskigt, så det så.
 
Den suddigaste promenadbilden i bloggens historia
 
 
 
För övrigt så har mina finaste Pikeurbrallor bestämt sig för att begå självmord efter knappt 2 års användning. Efter senaste tvätten har tyget gett upp livet och dom är alldeles bubbliga! Så gick det med dom välinvesterade 2000 riksdalerna...
Självklart har Varbergs ridsport (där dom är inhandlade) gått i konkurs och jag har köpförbud till typ mitten på nästa år. Just my luck!
Men, jag mejlade Hansbo (som är den svenska agenturen för Pikeur) igår och redan imorse hade jag fått svar om att jag kommer få ett par nya byxor! Jag är helt i extas, vilken oklanderlig toppenservice!

Nej, idag krävs det en hel del för att mitt (för en gångs skull) goda humör ska bli förstört
:)
 
 
 
 

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Kvällsbusar i ridhuset

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3034277/images/2012/pic_50a40a79e087c368d68fdaf1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3034277/images/2012/pic_50a40a7eddf2b31d4d001a25.jpg" class="image">


Den enes slarv, den andres magsår

Idag är dagen då jag insåg att jag har valt helt fel jobb. Efter snart två år inom handel med goda avtal och en inte helt fyskam inkomst har jag insett att det är stalljobb man ska satsa på. Där kan man minsann strunta i att göra sitt jobb helt och hållet och ändå få fullt betalt. Istället kan man man ju låta hästägarna själva sköta jobbet åt dom. Vi hästägare som är så rika, godhjärtade och älskar att slava åt andra så vi med glädje kan åka till jobbet ihjälstressade men en svag doft hästanal i håret <3

Summan av kardemumman:
Mitt brundjur hade inte fått sitt morgonhö imorse. Jag är grinig. Två dagar kvar till flytt, snälla låt det gå fort.


Om understimulans och fysiska defekter

Att vara 20 år med nervskador, en trasig halsrygg och dessutom en skriftligt bekräftad invaliditet måste väl ändå vara ett ypperligt bevis på att man sällan spenderar sin fritid i soffan gråtandes till någon smörig dokusåpa.
Jag har dock på senare tid blivit lite blåögd och intalar glatt mig själv att min fysiska form är top notch och min kuse är jääättesnäll! Eller?
Kanske, möjligen, mest troligt var hon det för ca ett halvår sedan pga den stora avsaknaden av både muskler och kondition. Nu för tiden finns det goda skäl till varför hon kallas både sportkossa och räcerräka.

 

Gårdagens planering gick ut på att jag skulle vara sådär omänskligt effektiv och hinna fixa färdigt med allt vad stallsysslor heter innan vi skulle iväg och avverka inte mindre än två "fars dag"firanden.

Självklart var jag så morgontrött att jag nästan kräktes ur stortårna men Mon Amie krävde motionering så jag planerade även in en liten runda för henne. Lugnt och mysigt skulle vi ha det (så jag kunde powernapa på kuseryggen innan pappavisiterna) men tji fick jag när min inre idiotiska idiot bestämde sig för att vi skulle vandra bort mot Hamrekulle. Helvetesplatsen med alldeles för många onödiga hektar öppna fält, 0% torrsubstans i marken, snorhalt gräs och dessutom vidriga pensionärer med lika vidriga, olydiga hundar som glatt jagar oss ryttare och biter våra hästar i haserna.

 

Med tanke på fröken Mon Amie von klantarsles två svullna ben och hennes extrema utmattning efter senaste träningen, var jag även naiv nog att tro att hon skulle hålla sig i skinnet. Men neejdå, hon fullkomligt exploderade, kastade sig upp i luften, följt av ett dussin beundransvärt graciösa bocksprång som skulle få vilken broadwaydansör som helst att kikna.

Första gången tog jag med en nypa salt. Mon Amie har trots allt en tendens att bli så överlycklig att hon faktiskt får en blackout. Men efter fem galoppfattningar med samma utgång så gav jag upp och utnyttjade istället all denna energi för att träna tempoväxlingar i trav. Det å andra sidan, det gick rent ut sagt förjävla fint och plötsligt kom jag på mig själv med att sitta där med ett löjligt flin från öra till öra på mina ruskigt fina kuse som hade knälyft i stil med en spanjor och bakbenen nästintill under hakan.

Hemvägen gick sen på ettans växel, på lång tygel, i ca 3 km/h. Förvånatsvärt...

 

 

 

 

 

 


Högkvalitiv afterwork

Efter fem dagar av superb jobbprestation är tydligen även jag värd lite helg. Fast till skillnad från alla alkoholiserade tonåringar iklädda i plagg som mest troligt var för små redan vid inköpstillfället för 5 år sedan, så spenderade jag min fredag på hästryggen (i vanlig ordning) med mjölksyra i varenda lilla muskelfiber och Ingrid le grym tränare som roade sig åt min hemska brist på kondition.
Mon Amie skötte sig dock exemplariskt, trots att hon har vilat i omgångar och vi var tvungna att trängas i ridhuset med ca åtta andra ekipage där inte riktigt alla visste vad ridhusregler innebär.

finhästen efter träning :)


Idag har jag för ovanlighetens skull unnat mig lite sovmorgon. Minst sagt välbehövligt eftersom jag har sett ut som en uppkräkt bit avföring hela veckan och jag hade ca femtioelva timmar skönhetssömn att ta igen. Mon Amie slapp släpa runt på mig idag. Istället tryckte jag i henne ett kilo morötter, gnuggade skiten ur henne med massageborsten och la mina resterande krafter på att tvätta lite täcken/schabrak och gick helt bananas med grönsåpan.
Grönsåpa måste för övrigt vara den mest underskattade sörjan i Sveriges historia. Fungerar ju lika fint på skitäckliga ridskor som på skitäckliga benskydd och skitäckliga kusesvansar!

Finfint bildbevis på nygnuggade ridskor som innan såpaprocessen knappt såg ut att kunna räddas


Nu ska min inre hemmafru fiska upp tummen ur brunhålet och baka (What the fuck)! Mandel/honungskaka står på menyn, kan ju inte bli annat än fantastiskt när det är jag som kladdar ihop skiten.

 

 


borde vinna ett pris för bäst uppdatering

 
Jag har under min minimala bloggpaus spytt galla och kräkt en sjömans svordomar över alla mentalt efterblivna människor som tvunget måste vistas i min närhet vilket har resulterat i att jag inte längre kan formulera mig som det geni jag är. Denna åkomma brukar även kallas "Mundiarré" om vi nu tvunget ska använda oss av medicinska termer.
 
Saker och ting börjar dock ordna upp sig och om cirkus en vecka nalkas det flytt av mitt brundjur, inte en dag för tidigt! Farväl skitsnuskiga hagar, farväl urusel kommunikation och big ass motherfucking farväl till varenda jävla satfläsk till människa som har sett till att det känns minst sagt motbjudande att åka till stallet.
Vi biter ihop i 8 dagar till, sen kan vi njuta av ett litet stall, bra service, gräshagar, hagkompisar, privat ridhus och det bästa av allt, ridavstånd till stranden! Blir helt euforisk bara jag tänker på det!
 
När vi ändå är inne på euforiska ögonblick så kan jag ju meddela er om att jag blev helt i extas (i stil med en volvoraggare som för första gången besöker biltema) när Mon Amie's uppfödare slängde upp denna bild på fejjan.
Världens mestaste bästaste Mon Amie i bebisformat, helt bedårande!
 
Liten...
 
 
har blivit stor :)
 
 
                                                   
 
 

RSS 2.0