Efterlängtat tillskott i läderfamiljen

Jag har svårt att slita mig från bloggen trots allt... Say what?!
Efter att ha svurit, gråtit, svurit lite till och grävt ner mig i ett par dagar börjar humöret äntligen vandra lite smått uppåt efter en jäklans massa pepp och hjälp från finfina människor. 
Dessutom landade mitt efterlängtade Dyonträns i brevlådan idag!
Jag fick mig en nostalgisk tripp down memory lane tillbaka till ridskoletiden när det tog inte mindre än tre försök att klä på Mon Amie tränset. I mitt tycke är det på tok för många remmar på helt fel ställen och efter cirkus 20 minuter brainstormande och inpassning kunde jag klappa mig själv på huvudet och känna mig löjligt nöjd. Testpilota får vi göra imorgon! 

Hittills är jag supernöjd. Läderkvalitén är el fantastico, speciellt efter att jag gick bananas med läderfettet. Att remmarna måste spännas lite onödigt hårt kan jag väl lära mig att leva med om det kan hjälpa min älskade finkuse att slippa ha en massa ont. Måste bara komma på något sätt att pimpa pannbandet, pannbandet på en häst är ju trots allt som fälgarna på en bil. Fint ska det va!

 








det brister

Hej och välkomna till Sveriges rättssystem år 2014, där det precis har blivit olagligt att ha sex med djur och det är helt okej att, som man, komma undan med en våldtäkt, Men! Må fan ta dig om du nästan mister livet i en olycka, då riskerar du minsann att förlora allt.
 
Jag har aldrig varit speciellt rebellisk av mig, aldrig sprungit runt på gatan som andra tonåringar och gapat "hata polisen" utan några grunder till min ilska och framför allt, aldrig varit vårdslös i trafiken. Nu har dock även jag fått nog, när rättsystemet brister till den grad att en utsatt människa känner sig kränkt och förbisedd, när dom utnyttjar sin position till att dra egna slutsatser uifrån sina egna påhittade teorier utan att ta reda på fakta och när konsekvenserna av detta blir att man vänder upp och ner på en oskyldig människas hela liv.
Min psykiska hälsa säger stopp nu och det känns som att jag står och väger på bristningsgränsen. Jag är en käftsmäll från att gå in i väggen.
Jag tar återigen en paus, hoppas ni har överseende med detta.
 

Crazy catlady 2.0




Ingen tur idag heller

Mon Amies nackskada har återigen bestämt sig för att göra livet surt för oss så vi lägger ridningen på hyllan åtminstone tills nya tränset har hittat hit.
Framsteg är kul har jag hört...




Snabbast vinner!

Det blev ett rejält baksug i min snåltarm när jag i torsdags samlade tillräckligt med mod för att äntligen klicka hem ett Dyon the difference träns för cirkus 3.400 hutlösa riksdaler. En orderbekräftelse damp ner i mejlkorgen ganska omgående men sen dess har det ekat tomt med ytterligare leveransinformation från Horsemeup. 
Gissa om jag då blev asajävlaglad när det plingar till i mejlen och det visar sig vara en tjej som gladeligen vill sälja sitt begagnade träns till mig, i helt rätt färg och storlek! (För dom som har missat det så har jag letat ihjäl mig på begagnatmarknaden i flera veckor utan några framgångar. Folk gillar uppenbarligen att ta onödigt mycket betalt för att någon har stämplat skiten med "Dyon".) Och om det är något jag har lärt mig genom alla år som fattig hästägare, så är det att man aldrig tackar nej till möjligheten att kunna spara 2.200 pengar. Min snåltarm blev lättad och Horsemeup kan köra upp sitt träns, tillsammans med sin bristfälliga (obefintliga) kommunikation, där bajset växer :D

Soon my preciousss, soon you'll be mine!







Måndagschill

Medan jag själv lämnade sängen olidligt tidigt, skaffade århundradets brutalaste träningsvärk på gymmet och såsade mig genom en hel arbetsdag innan jag slutligen parkerade utanför stallet strax efter 21.00, så passade Mon Amie på att verkligen njuta skiten ur sin vilodag. 



Hundnosen här hemma gör inte så många knop den heller...




Varför livet med ett sto är så fantastiskt. Del 57

Den största fördelen med en schizofren häst är att man får flera till priset av en.
Mon Amie har varit under strikt igångsättning i cirkus en vecka och jag kan ha råkat jinxa det hela lite genom att ösa lovord över min åh så fantastiska kuse. Jag har nämligen helt glömt att ta med i beräkning att den senaste veckan har vi strosat runt på vägarna i kolsvart mörker, dvs kusen ser absolut ingenting att bli rädd för, niet, nada, zero.

Snel hest


Tji fick jag när vi igår gav oss ut i strålande solsken och inte fullt så tropiska västkustvindar. Mon Amie var spänd som en fiolsträng, frös fast i marken, backade i 250km/h och bockade på stället som den vildaste kalven på grönbetet. I dessa lägen har jag vanligtvis en oändlig stubin men när jag tvingas hoppa av två gånger under en ridtur bara för att kunna lugna ner hästkräket, då brinner den slut på en millisekund och jag hotade med att göra en hel jävla köttbuffé av henne, samtidigt som jag kom på mig själv med att skrika svordomar som var nya även för mitt sjömansvokabulär.

Hästjävel

Idag modifierade vi igångsättningschemat och istället för en planerad uteritt fick Mon Amie springa av sig all den energin i ridhuset, trodde jag. Hon galopperade 1,5 varv i snigelfart och travade 1 varv med samma ambitiösa tempo tills hon slutligen kände sig nöjd och spenderade dom resterande minuterna i ridhuset med att slicka rent min panna. 
Återstår att se vilket humör hon är på imorgon...





Murphy's law 2.0

Jag är mästaren av timing och "Murphy's law" borde stå tatuerat i pannan på mig.
Preciis när mitt bloggflow börjar frodas som mest lyckas jag, dagen innan den efterlängtade MyDog mässan, starta det nya året med en bilolycka som kunde kostat mig livet. Spank you Karma!
Att man kör som ett praktexemplar och inväntar fri sikt i sisådär 7 minuter innan man gör en vänstersväng ut på en stor väg, spelar uppenbarligen ingen som helst roll när små bondpojkar kör i en hastighet likt fast & furios och placerar sin front i min förarsida.
Jag hann skymta ett par lyktor i ögonvrån, sen blev jag medvetslös tills polis, brandkår och ambulans var på plats och puttade liv i mig. Det var blod överallt och jag satt fastklämd mellan sätet och den intrycka bildörren från midjan ner till knät.
Brandkåren tvingades klippa loss mig från bilen som var i så uselt skick att ambulanspersonalen fick ta ut mig på en bår genom bagaget.
Ett gäng styng i ansiktet, en natt på sjukhus och någon vecka hoppandes fram på kryckor senare hade jag läkt ihop rätt fint.
Idag 1,5 månad senare är det bara ärren som kvarstår.


Min älskade C30 gick såklart inte att rädda och jag hade inte hjärta till att köpa en ny likadan. Det knyter sig fortfarande i magen av blödig saknad när jag ser en C30 ute på vägarna. 
Istället har jag köpt mig en V50, en värdig, fin efterträdare trots att barn inte längre spöar skiten ur varann när jag kommer körandes.
Fördelarna med bra dragvikter, låg bränsleförbrukning, starka dieselhästar och oändligt med utrymme väger dock, till min stora glädje, tyngre än lite slagsmål på daglig basis.











RSS 2.0