En heldag i hundens tecken


Om sex dagar befinner jag mig på Nordens största hundevenemang med det bästa tänkbara sällskapet! :)







Lite ljus i allt elände

Efter flera år av längtan och frenetiskt, drömmande bläddring bland annonser är det äntligen bestämt att jag (vi) blir kattägare den 1 Januari. Vilken härlig början på det nya året! 
Vårt nya tillskott är en fyra månader gammal Chinchilla Perser som vi har döpt till Siri :)


Det var med stor glädje som jag strosade runt bland kattgrejerna på Arken Zoo tidigare idag när jag fyllde på Bullens matförråd. 
Butikschefen på Arken Zoo i Varberg är så jäkla grym, serviceminded och bryr sig verkligen om att lära känna sina kunder. Idag var inget undantag och när jag bad om lite hjälp med att hitta bra kattsand sa han "Vi ska nog kunna hitta något ekologiskt till dig". Woo fucking hoo! Där snackar vi om att ha koll på vad ens kunder gillar! :)

Hem kom jag med detta...
Cats best ÖkoPlus är ett ekologiskt 100% biologiskt nedbrytbart kattströ gjort av träfiber. :)

Kattmaten å andra sidan har jag varit väldigt kluven över. Jag vill gärna fodra med färskfoder men det finns (så vitt jag vet) inget helfoder för katter. Vom og hundemat kan ges även till katter men behöver i så fall kompletteras med A-vitamin, hjärta och lever och jag känner inte att jag har tillräckligt mycket kunskap för att få ihop ett fulländat helfoder på egen hand.
Istället kommer Siri få mjukmat. Där är det däremot viktigt att kolla innehållsförteckningen så den inte innehåller spannmål, fisk, socker eller mjölk. Där är bl.a Bozitas ett bra val :)

Vom og hundemat



Tidig julklapp

Nu hoppas jag på att slippa köpa nya täcken i åtminstone några år framöver!
Dessutom börjar jag inse hur liten Mon Amie faktiskt är när jag lyckas klämma på henne ett 130cm täcke...

I eftermiddag drar jag igång fighten med Ale djurklinik. Stay tuned...

om fel val av julklapp

Det ligger i mina gener att ha kort stubin och jag föddes med en livshotande allergi mot idiotiska människor. Men något som får mig att koka lite extra av ilska så här i juletider är alla dessa stackars unghundar/valpar som annonseras ut som "den perfekta julklappen". Självklart är dessa annonser skrivna av inkompetenta slemrövar och i dom flesta fall skrivna i jag-form (t.ex. nu måste lilla jag flytta hemifrån blablabla)
Dom senaste praktexemplaren har varit 8v. blandrasvalpar Amstaff/Dalmantin och en 6 mån. Siberian Husky.
Ja för det köper man ju jättegärna till sin totalt icke hundintresserade 7-åring!
Det är samma visa varje år.
Snorungen får sin valp, vald efter föräldarnas plånbok inte efter lämpligast ras.
Valpen får all världens uppmärksamhet, det bjuds hem kompisar och barnen får glatt visa upp den bedårande julklappen som om det vore en raritet i en glasmonter.
Valpen växer, tänderna börjar klia, föräldrarna blir förbannade när laddaren till den senaste Macbooken blir söndertuggad och barnen blir allt mer rädda för dom små vassa tänderna.
Valpen växer, utvecklas ytterligare och kräver mer stimulans. Familjen tror fortfarande att det räcker att släppa ut hunden på gräsmattan i fem minuter tre gånger om dagen och blir allt mer förskräckta när den överenergiska hunden drar i koppel, fortsätter bita sönder grejer och börjar leka "tufft" med barnen.
En vecka senare slängs hundstackaren ut på annons som "problemhund".
 
 
Bullen som 2-åring. 
Min vän för livet som jag köpte för mina egna pengar som 13-åring. 8 år och en hel del gråa hår senare är han fortfarande samma fantastiska hund som den lilla 4-veckor gamla valpen som jag blev kär i första gången jag såg honom ♥
 
 
 
 
 
 

bästaste kundservicen

Lika viktigt som det är för mig att kasta skit på företag som inte kan göra sitt jobb, lika viktigt är det att ge en gigantiskt eloge till dom som förtjänar det!
Dagens eloge går till Strömsbergsgård.
Jag beställde för exakt två veckor sedan ett Amigo Bravo 100g.
Hade då en rabattkod att utnyttja så prislappen landade på plånboksvänliga 980kr. Rambo original 100g låg högst upp på önskelistan men var dessvärre långt över min budget.
Torsdagen där efter hade täcket fortfarande inte skickats så jag kontaktar Strömsbergsgård och får veta att täcket är på väg till dom från Irland och tjejen jag pratar med lovar att det skickas till mig senast på måndagen.
Igår (torsdag) var fortfarande inget täcke på väg och jag ringde upp dom ännu en gång.
Då får jag reda på att täcket fortfarande inte ens har anlänt till butiken.
Jag förklarar läget för tjejen på andra sidan luren, att jag omöjligt kan vänta på ett täcke som kanske, förhoppningsvis kommer om ytterligare en vecka och ber henne att annullera min order.
Hon springer ut på lagret för att se vad dom har hemma och säger att hon ska prata med sin chef och höra av sig om en liten stund.
Sagt och gjort blir jag uppringd efter 5-10min och får höra "lägger du till en 500-lapp så skickar vi ett Rambo original 100g till dig redan imorgon". Wiiieee!
Självklart tackar man inte nej till ett sånt erbjudande så nu är ett sånt på väg till mig trots allt! :)
 
My preciousss... ♥
 
 
 
Snaart är samlingen komplett!
 
 
 
 
 

det blir sällan som man tänkt sig

Hej jag heter Agata och jag är den mest informativa mästerbloggaren någonsin!
Förvånansvärt många undrar hur det har gått för oss, sen om dessa faktiskt bryr sig eller bara är ute efter att snoka, det vette fan.
Anywayz...
Jag skulle jättegärna vilja skriva att läderbettet var mitt livs bästa inköp, Mon Amie blev lyrisk som en P12 på en nudiststrand och nu ska vi för resten av hennes mirakulöst fullt friska liv vinna skiten ur tävlingar på Grand Prix-nivå.
Men så är inte fallet. Bettet var skräp. Så var det med dom välinvesterade 700 pengarna...
Så nu tar vi ett par steg tillbaka och provar något mer simpelt. En stigrem med tre lager tjockt ludd i nacken och så klart Mon Amies gamla bett, som hon för övrigt blev så lättad över att få tillbaka att hon somnade i stallgången med det i munnen.
 
Idolbild: finkuse med tokstort ludd i modifieringsstadie
 
Ridpremiären gick över förväntan och jag var som ett nyrikt barn på julafton när min stjärt placerades i den åh så bekväma Prestigen 163cm ovan mark.
Luddet fungerar säkert som en temporär lösning men symptomen är fortfarande väldigt tydliga.
Dom flesta jag har varit i kontakt med angående skadan förespråkar faktiskt "The difference" tränset och ja, dom har faktiskt väldigt rätt i det dom säger. Även om jag avskyr att snurra ihop munnen på Mon Amie med 10 remmar så är det ju trots allt nacken vi måste utgå ifrån. Kan dom 10 remmarna vara den bästa lösningen för vår del så ja, jag får väl helt enkelt snällt bita ihop och ge det en chans. Ska bara vinna på lotto eller gifta mig rikt först :))
 
tru dat
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0